Het bestuur is verheugd te kunnen melden dat we een nieuwe voorzitter hebben gevonden! 

Paul Kienstra stelt zichzelf hieronder aan jullie voor. Hij zal vanaf januari 2021 ad interim als voorzitter aan de slag gaan en wij hebben er als bestuur heel veel zin in om met Paul samen verder te werken aan de professionalisering van de organisatie van MBCA. 

Bij deze willen wij nogmaals Rinco van der Baan bedanken voor zijn jarenlange inzet voor MBCA als voorzitter en we zijn blij dat Rinco actief bij MBCA betrokken wil blijven!

Bestuur van MBCA.

Van de nieuwe voorzitter:

Beste (ouders van) leden en vrienden van MBCA,

Zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen, zal ik met ingang van januari ’21 aantreden als voorzitter van MBCA. Graag stel ik mij met dit stukje aan jullie voor!

Mijn naam is Paul Kienstra. Ik ben 55 jaar oud en woon in Westwijk Amstelveen. Trotse vader van mijn 17-jarige zoon Beant. 

Na mijn middelbare school was ik heel gelukkig dat ik kon gaan studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Ik was (en ben) sporter pur sang, dus hoe mooi was het dat ik leraar Lichamelijke Opvoeding kon worden. In de praktijk heeft dat na mijn studie maar 1 jaar geduurd, eind jaren tachtig heb ik een jaar les gegeven, waarna ik heb gekozen voor het ondernemerschap en mijn eigen bedrijf heb opgericht, High Five Health Promotion. Ik heb mij daarmee dertig jaar gericht op de fitheid en gezondheid van medewerkers van bedrijven en organisaties. Begin dit jaar heb ik mijn bedrijf verkocht en ben ik daarmee in een nieuwe fase in mijn leven gekomen. Naast vastgoed, wat altijd een nevenactiviteit is geweest en waar ik nu nog actief in ben, heb ik meer tijd voor andere zaken, zoals ook het voorzitterschap van MBCA.

Vanaf mijn 15e ben ik actief gaan basketballen en dat heeft me gegrepen. Basketball was sindsdien altijd mijn nummer 1 sport. Ik was als basketballer enorm fanatiek en heb via omzwervingen bij meerdere clubs uiteindelijk landelijk gespeeld in eerste en promotie-divisie. Mijn laatste minuten heb ik gemaakt in het herenteam van MBCA in 2013, waarbij ik helaas ook mijn kruisband heb gescheurd, tot mijn spijt het definitief einde van mijn actieve basketbal carrière. 

Naast actief spelen, heb ik mij vrij snel gericht op trainen en coachen, waarvoor ik ook diverse diploma’s heb gehaald. Sinds mijn zoon Beant bij BB-cool binnenliep en ook door het Basketbalvirus werd gegrepen, ben ik meer bij MBCA betrokken geraakt. Ik heb dan ook tot een paar jaar geleden met veel plezier training gegeven en wedstrijden gecoacht. Daarnaast ben ik met High Five Health Promotion vier jaar sponsor geweest van deze mooie club.

In de jaren dat ik bij MBCA betrokken ben geweest heb ik de club enorm zien ontwikkelen, met als gevolg dat basketbal weer leeft in Amstelveen! Er is veel bereikt en er mogen dan ook veel credits worden gegeven aan de zeer betrokken mensen die dit waar hebben gemaakt. Maar er liggen ook nog enorme uitdagingen in het verschiet.

Ik kijk er naar uit om mij in te gaan zetten om van MBCA een nog succesvollere club te gaan maken dan nu al het geval is. Ik hoop dat ik met mijn sportieve passie, ervaring in - en kennis van – basketbal gecombineerd met mijn ondernemerschap en bestuurlijke ervaring een bijdrage kan leveren aan de verdere groei en professionalisering van de vereniging. Hierbij heb ik de pijlers jeugd, breedtesport, topsport én maatschappelijk belang stevig op mijn netvlies staan.

In december zal ik mij richten op het inwerken in de functie, waarna ik in januari op ad interim basis de voorzittersrol op mij zal nemen. Tijdens de eerstvolgende ALV dient mijn toetreding tot het bestuur te worden goedgekeurd door de leden, waarna mijn voorzitterschap definitief zal zijn.

Ik verheug mij erop om samen met alle (ouders van) leden mij in te gaan zetten voor MBCA en hoop jullie allemaal persoonlijk te leren kennen in de sporthal!